xtremesystems, chodzi prawdopodobnie o dowód rejestracyjny auta. Polisy nie musisz ze sobą wozić ( wystarczy potwierdzenie ) a książka serwisowa nikogo nie interesuje, nawet ASO. Jeśli robisz u nich przeglądy to i tak wszystko mają w systemie, a nawet jeśli robisz gdzie indziej to i tak zawsze możesz poprosić o wystawienie duplikatu książki w ASO.
octavia kombi 1,9 Tdi 90 km większy zbiornik paliwa
Zwiń
X
-
octavia kombi 1,9 Tdi 90 km większy zbiornik paliwa
witam!koledzy tak jak w opisie.wyjezdzam dosyć często za granice, a mam mozliwośc zatankowania w polsce tańszego paliwa. czy pasuje bak od vw b3 z kombii?wchodzi tam jak sie nie mylę z odpowietrzynikiem ok 110 litrów.czy trzeba duzo przerabiać lub może macie inne propozycje.pozdr
-
-
dawid4133, co to za kontrabandę uskuteczniasz?
warto to przerabiać?kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
dawid4133, to ile ty tych kilometrów klepiesz. Jak masz 90km to albo masz AGRa albo ALH, a te silniki palą tak mało, że wkładanie większego baku jest dla mnie bez sensu.
Ja bez żadnych ograniczeń robię spokojnie ponad 1000km na jednym baku.
A poza tym 110l :?: Co to za bak :shock:
Oranżadę tankujesz czy co :twisted:Zamieszczone przez dawid4133mam mozliwośc zatankowania w polsce tańszego paliwa
Komentarz
-
-
koledzy wkradł mi się błąd odnosnie mojego silnika.mam oczywiście AGR. chciałbym przerobic bo paliwo kupuje bez vatu na stacji (znajomy kolega załatwia ) a jak sie robi czasami ok 1700 km po europie to uwiezcie ale pojawiają się oszczędności finansowe. chodzi mi o to czy do octavi podpasuje wiekszy zbiornik.pozdr
Komentarz
-
-
standardowe jakie są wskazane u producenta r15,jeżeli chodzi o mnie to widzę sporą różnice w paliwie,jeżeli chodzi o dystans,i to nie pierwszy raz tak miałem że nie przekraczając 120-125 km przejechałem na jednym zbiorniku 1189 km i jeszcze ciut zostało
[ Dodano: Sob 01 Lut, 14 15:25 ]
michał po mieście to ok ze 750-800 ja mówię że zatankowany do pełna i wio w trasę,trasę która ma 1189 km
Komentarz
-
-
to chyba coś nie tak ze zbiornikiem,producent podaje ze ma około 55 litrów (zwykła octavia nie 4x4)
[ Dodano: Sob 01 Lut, 14 17:05 ]
michał g sprawdź ten temat ponieważ tam ten koledzy maja problem z wlaniem więcej 45 l http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=10819
Komentarz
-
-
55l to on może ma jak jest pusty. Myślę, że okolice 45l odliczając 10l na rezerwę jest ok.Zamieszczone przez buldogggto chyba coś nie tak ze zbiornikiem,producent podaje ze ma około 55 litrów (zwykła octavia nie 4x4)
Jak ktoś chce zatankować więcej, to po odbiciu pistoletu tankować z mniejszym ciśnieniem, a jak ropa zacznie podchodzić do "gardła" to zakręcamy korek, czekamy aż zejdzie powietrze (przestanie syczeć) odkręcamy i znowu lejemy. Tym sposobem można zatankować parę litrów więcej. Aczkolwiek nie wiem czy jest to "zdrowe".W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
180 to już chyba przesada ale 100 było by ok bo tankowanie co 2kkm czyli nie trzeba by tankować 3 razy dziennie jak już miewałem parę razy a i tankując w Polsce można by zarobić poprostu, bo np we Włoszech ostatnio tankowałem paliwo ( w przeliczeniu na pln) po 9 zł ( zwykły ON żadne powery)
Kolego buldoggg
dzięki za link to tematu, muszę się zagłębić w tym bo odkąd posiadam Octe ( 8 lat ) zastanawiało mnie co autor miał na myśli dając do auta ze znaczkiem TOUR zbiornik 42 l
Komentarz
-
-
Przepraszam rzeczywiście troche za dużo skrótów myślowych.Zamieszczone przez buldogggi co miał na mysli MICHAŁ G ?
chodziło to że 180 l zbiornik w skodzie to by było troche za dużo ale jak by była możliwość zamontowania 100 l zbiornika to by był samochód na trasę idealny.
na końcu podziękowania za podrzucenie linku do tematu dotyczącego aut w których mieści się max 45 l do zbiornika i po przeczytaniu wiem że nie jest to tylko u mnie ale boryka się z tym większa grupa forumowiczów.
Komentarz
-
-
No niestety jeszcze nigdy nie udało mi sie wlać do baku 45 l ON( a pare razy komputer pokazywł 0 km dystansu do tankowania), więc przyjąłem za fakt ze ma taki i już a Tu czytam ze powinno wejść 55 - 60 LZamieszczone przez MaicroftChyba zbiornik LPGZamieszczone przez Michał Gzastanawiało mnie co autor miał na myśli dając do auta ze znaczkiem TOUR zbiornik 42 l
ostatnio tankowałem jak zapaliła się rezerwa a komputer pokazywał 90 km do tankowania, weszło 41 l do wybicia pistoletu +6 l w poduszkę czyli 47 l. oglądałem dziś na kanale zbiornik w poszukiwaniu uszkodzeń zagięć wgnieceń i nic nie ma. - brak pomysłu -
Komentarz
-
-
Odpowietrzaj. Trochę więcej wejdzie.Zamieszczone przez Michał G- brak pomysłu -
Mój rekord od momentu rezerwy to zatankowania po sam korek z odpowietrzaniem to ok 60l. Do teraz nie wiem jak tam tyle weszło.
Wskazówka zaczęła opadać dopiero po przejechaniu ok 350km.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
Komentarz