xtremesystems, chodzi prawdopodobnie o dowód rejestracyjny auta. Polisy nie musisz ze sobą wozić ( wystarczy potwierdzenie ) a książka serwisowa nikogo nie interesuje, nawet ASO. Jeśli robisz u nich przeglądy to i tak wszystko mają w systemie, a nawet jeśli robisz gdzie indziej to i tak zawsze możesz poprosić o wystawienie duplikatu książki w ASO.
octavia kombi 1,9 Tdi 90 km większy zbiornik paliwa
Zwiń
X
-
octavia kombi 1,9 Tdi 90 km większy zbiornik paliwa
witam!koledzy tak jak w opisie.wyjezdzam dosyć często za granice, a mam mozliwośc zatankowania w polsce tańszego paliwa. czy pasuje bak od vw b3 z kombii?wchodzi tam jak sie nie mylę z odpowietrzynikiem ok 110 litrów.czy trzeba duzo przerabiać lub może macie inne propozycje.pozdr
-
-
dawid4133, co to za kontrabandę uskuteczniasz?
warto to przerabiać?kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
dawid4133, to ile ty tych kilometrów klepiesz. Jak masz 90km to albo masz AGRa albo ALH, a te silniki palą tak mało, że wkładanie większego baku jest dla mnie bez sensu.
Ja bez żadnych ograniczeń robię spokojnie ponad 1000km na jednym baku.
A poza tym 110l :?: Co to za bak :shock:
Zamieszczone przez dawid4133mam mozliwośc zatankowania w polsce tańszego paliwa
Komentarz
-
-
koledzy wkradł mi się błąd odnosnie mojego silnika.mam oczywiście AGR. chciałbym przerobic bo paliwo kupuje bez vatu na stacji (znajomy kolega załatwia ) a jak sie robi czasami ok 1700 km po europie to uwiezcie ale pojawiają się oszczędności finansowe. chodzi mi o to czy do octavi podpasuje wiekszy zbiornik.pozdr
Komentarz
-
-
standardowe jakie są wskazane u producenta r15,jeżeli chodzi o mnie to widzę sporą różnice w paliwie,jeżeli chodzi o dystans,i to nie pierwszy raz tak miałem że nie przekraczając 120-125 km przejechałem na jednym zbiorniku 1189 km i jeszcze ciut zostało
[ Dodano: Sob 01 Lut, 14 15:25 ]
michał po mieście to ok ze 750-800 ja mówię że zatankowany do pełna i wio w trasę,trasę która ma 1189 km
Komentarz
-
-
to chyba coś nie tak ze zbiornikiem,producent podaje ze ma około 55 litrów (zwykła octavia nie 4x4)
[ Dodano: Sob 01 Lut, 14 17:05 ]
michał g sprawdź ten temat ponieważ tam ten koledzy maja problem z wlaniem więcej 45 l http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=10819
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez buldogggto chyba coś nie tak ze zbiornikiem,producent podaje ze ma około 55 litrów (zwykła octavia nie 4x4)
Jak ktoś chce zatankować więcej, to po odbiciu pistoletu tankować z mniejszym ciśnieniem, a jak ropa zacznie podchodzić do "gardła" to zakręcamy korek, czekamy aż zejdzie powietrze (przestanie syczeć) odkręcamy i znowu lejemy. Tym sposobem można zatankować parę litrów więcej. Aczkolwiek nie wiem czy jest to "zdrowe".W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
180 to już chyba przesada ale 100 było by ok bo tankowanie co 2kkm czyli nie trzeba by tankować 3 razy dziennie jak już miewałem parę razy a i tankując w Polsce można by zarobić poprostu, bo np we Włoszech ostatnio tankowałem paliwo ( w przeliczeniu na pln) po 9 zł ( zwykły ON żadne powery)
Kolego buldoggg
dzięki za link to tematu, muszę się zagłębić w tym bo odkąd posiadam Octe ( 8 lat ) zastanawiało mnie co autor miał na myśli dając do auta ze znaczkiem TOUR zbiornik 42 l
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez buldogggi co miał na mysli MICHAŁ G ?
chodziło to że 180 l zbiornik w skodzie to by było troche za dużo ale jak by była możliwość zamontowania 100 l zbiornika to by był samochód na trasę idealny.
na końcu podziękowania za podrzucenie linku do tematu dotyczącego aut w których mieści się max 45 l do zbiornika i po przeczytaniu wiem że nie jest to tylko u mnie ale boryka się z tym większa grupa forumowiczów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez Michał Gzastanawiało mnie co autor miał na myśli dając do auta ze znaczkiem TOUR zbiornik 42 l
ostatnio tankowałem jak zapaliła się rezerwa a komputer pokazywał 90 km do tankowania, weszło 41 l do wybicia pistoletu +6 l w poduszkę czyli 47 l. oglądałem dziś na kanale zbiornik w poszukiwaniu uszkodzeń zagięć wgnieceń i nic nie ma. - brak pomysłu -
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Michał G- brak pomysłu -
Mój rekord od momentu rezerwy to zatankowania po sam korek z odpowietrzaniem to ok 60l. Do teraz nie wiem jak tam tyle weszło.
Wskazówka zaczęła opadać dopiero po przejechaniu ok 350km.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
Komentarz